ESZET Handelsgroep

ESZET Handelsgroep is een samenwerking van drie groothandelsbedrijven; Electro, Data en Lighting, die zich respectievelijk richten op elektriciteitskabels, datakabels en verwante producten, en gespecialiseerde verlichting.

Webshop

Purpose Driven Solutions heeft voor ESZET Handelsgroep een op maat gemaakte webshop ontwikkeld. De beslissing voor een maatwerk oplossing was een vrij logische omdat de bedrijfsvoering van ESZET een aantal unieke punten kent waardoor standaardoplossingen niet toereikend zouden zijn.

  • Het assortiment bestaat voor een groot deel uit lengte artikelen, namelijk kabels, die op verschillende vaste lengtes kunnen worden gekocht of op maat gesneden.
  • De producten dienen volgens de ETIM standaard geclassificeerd worden.
  • De webshop moet aansluiten op het Navision ERP pakket; synchronisatie van producten, prijzen, orders, et cetera.
  • Klanten moeten kunnen bestellen vanuit vooraf opgestelde afroeporders
  • Producten moeten kunnen worden besteld vanuit het eigen ERP van de klant.
  • Exporteren van kortingsbestanden in PAB formaat, FEG en CSV.
  • Exporteren van artikelbestand in ICC formaat.
  • Artikelgegevens ophalen vanuit 2ba.
  • Klanten moeten over meerdere debiteurnummers kunnen beschikken.
  • En uiteindelijk heeft ESZET Handelsgroep een unieke en vrij complexe prijsstelling van brutoprijzen, nettoprijzen en kortingen.

Dit alles maakt een maatwerk oplossing de juiste keuze. Hierdoor is het mogelijk om zo dicht mogelijk op de werkelijkheid van de dagelijkse bedrijfsvoering te zitten en uitbreidingen en veranderingen in de toekomst zelfverzekerd aan te kunnen.

OrderTransfer

Ketenintegratie is de heilige graal in de logistiek maar de praktijk is weerbarstig en bevat veel relikwieën uit het verleden. Toch is het mogelijk om een stap vooruit te zetten — ondanks legacy systemen en verouderde standaarden — en de gaten in de keten te verkleinen. OrderTransfer is hier een voorbeeld hiervan, in de webshop is een JSON-RPC service aanwezig waar een ICM order bericht naar toegestuurd kan worden.

Indien het ERP-pakket niet zonder aanpassingen kan communiceren, wat vaak het geval is, hebben wij ook een desktop client gemaakt die automatisch een ICM berichten kan sturen en de corresponderende ICB berichten (orderbevestiging) in een map plaatst. Door deze aanpak kan ESZET Handelsgroep aan een gedeelte van hun klanten de mogelijkheid bieden om te bestellen op de webshop zonder dat zij hoeven in te loggen of zelfs een account te hebben.